Asus X553MA REV:2.0

ormcra

Active Member
VIP PRO
Jan 18, 2016
72
0
35
Please, need bios file for:
X553MA BING-ASUS-SX350B
X553MA PRINCIPAL BOARD REV 2,0
PN 60NB04X0-MB1B00
X553MA
69N0RLM13A02 (01)
25LQ64CSIG
CPU:CELERON N28

I tested 3 bios diferent and not work (Black screen and power consumption is 0.67 a). i tested all points (5v,3v,1.07,1.8v) and all is present. Another symphton is when plug ac adapter turn on automatically and the battery same problem.

Thanks a lot. I Mind thats bios problem.
 

ThienBui

CEO
Supporter
Dec 13, 2013
97,332
2
6,668
VinaFix
vinafix.com
Please, need bios file for:
X553MA BING-ASUS-SX350B
X553MA PRINCIPAL BOARD REV 2,0
PN 60NB04X0-MB1B00
X553MA
69N0RLM13A02 (01)
25LQ64CSIG
CPU:CELERON N28

I tested 3 bios diferent and not work (Black screen and power consumption is 0.67 a). i tested all points (5v,3v,1.07,1.8v) and all is present. Another symphton is when plug ac adapter turn on automatically and the battery same problem.

Thanks a lot. I Mind thats bios problem.
Old BIOS error what? same problem or other..
 

sigmarepairshop09

Active Member
SUPER VIP
Jan 18, 2019
11
0
32
TURKEY
Hi! Have good day Vinafix
I have weird problem on X553MA REV 2.0
Firstly I ve checked all supply lines voltage and noise on oscilloscope.
Every single bios tryed
Every single ITE ROM tryed
RAM replaced
Also I ve updated bios from asus with latest one
No liquid damage no component damage no bending no stuck ram slot pin nothing. Mainboard looks brand new
USB line impedances normal every peripheral working good.
But...
When pc has no cpu activity on windows its completely frozen no mouse movement no hdd activity nothing.
But if you stress cpu it works fine no freezing
Ive search the net this problem due to Intel Bay Trail cpu C-States problem (CPU IDLE problem)
Also there is no solution on Intel forums.
Is there any way to disable CPU C-States from modified bios or hardware cpu control pins?
Or Is there any program to disable c states?
Any help needed urgent..
Thanks..
 

ThienBui

CEO
Supporter
Dec 13, 2013
97,332
2
6,668
VinaFix
vinafix.com
sigmarepairshop09 said:
Hi! Have good day Vinafix
I have weird problem on X553MA REV 2.0
Firstly I ve checked all supply lines voltage and noise on oscilloscope.
Every single bios tryed
Every single ITE ROM tryed
RAM replaced
Also I ve updated bios from asus with latest one
No liquid damage no component damage no bending no stuck ram slot pin nothing. Mainboard looks brand new
USB line impedances normal every peripheral working good.
But...
When pc has no cpu activity on windows its completely frozen no mouse movement no hdd activity nothing.
But if you stress cpu it works fine no freezing
Ive search the net this problem due to Intel Bay Trail cpu C-States problem (CPU IDLE problem)
Also there is no solution on Intel forums.
Is there any way to disable CPU C-States from modified bios or hardware cpu control pins?
Or Is there any program to disable c states?
Any help needed urgent..
Thanks..
So much information I think is not a BIOS problem
 

synapsea

Active Member
VIP PRO
Mar 22, 2016
120
12
31
hallo i have replaced ite8985e with 8585e , keyboard working on bios but on windows not work also trackpad not work .
Reprogrammed ite 8585e with EC8985 file but same.

Any idea if we can make any modify on ec file ?
 

synapsea

Active Member
VIP PRO
Mar 22, 2016
120
12
31
before when replace how ?
before i find +3VA_EC shorted find ITE problem so burned ite chip , replaced with 8585e and after reflashed bios main with multiple dump clear me also. but no keyboard no trackpak also if i connect usb ports with external keyboard or pendrive FREEZE windows
 

ThienBui

CEO
Supporter
Dec 13, 2013
97,332
2
6,668
VinaFix
vinafix.com
before i find +3VA_EC shorted find ITE problem so burned ite chip , replaced with 8585e and after reflashed bios main with multiple dump clear me also. but no keyboard no trackpak also if i connect usb ports with external keyboard or pendrive FREEZE windows
First you need to get an ite8985e along with the old ITE name to test
 

Jejeje

Active Member
SUPER VIP
May 29, 2018
60
3
36
madrid
Hola. Tengo un equipo del modelo, X553MA REV 2.0, que tarda 12 segundos en dar imagen y con error en driver "Intel(R) Trusted Execution Engine Interface. Se podria reparar la BIOS para solucionar esto? Gracias.
 

Attachments

  • X553M.BIN
    8 MB · Views: 5